ساعت مطالعهی مناسب برای فرد کنکوری چقدر است؟!
کیفیت مهمتر است یا کمیت؟
بهنظر میرسد طبق صدها مقالهی علمی که نوشته شده است، مهمترین مسئله پایداری و پشتکار است که در تار و پود پایداری و پشتکار، استفاده درست از زمان و تمرین زیاد گنجانده شده است.
و موضوعی که من از شش یا هفت سال پیش تا الان خیلی روی آن تمرکز داشتهام مدیریت زمان بوده است.
استفادهی کیفی از زمان خیلی مهم است.
البته در مسیر کنکور این تفکر اشتباهی است که بعضی افراد میگویند مطالعهی باکیفیت یعنی سه ساعت بخوان ولی عالی بخوان! باید دوازده، سیزده یا چهارده ساعت بخوانید و اتفاقاً عالی هم بخوانید. هرچند برخی نظریات علمی بر این نکته تأکید دارند که این ساعت بهتر است تدریجی افزایش یابد و برخی دیگر(که خودم نیز به آن بیشتر پایبند هستم) افزایش ساعت مطالعه را به صورت ناگهانی تأیید میکنند.
ولی وقتی شما یک زمان ۶ ماهه تا کنکور دارید، مسلما باید این چند ساعت در ده سال را نسبتسنجی کنید و ببینید در ۶ ماه چقدر میشود.
موفقیت در هر مسیری صرفا بخاطر آیکیوی بالا نیست بلکه بخاطر این است که فرد 10هزار ساعت کار مفید در آن مسیر انجام داده است.
و باور به اینکه صرفا هوش منجر به موفقیت میشود، خطای بزرگی نیست بلکه یک خطر بزرگ است.
حتی در مدارس تیزهوشان هم معلمها، سطح مدرسه و هوش ریاضی دانشآموزان نیست که منجر به رتبهبرتر شدن برخی از آنها میشود. بلکه محیطی (environment) هست که در آن قرار دارند و باید سخت کار کنند. درنتیجه این 10هزار ساعت را پر میکنند.
در جلسه اول خودشناسی دکتر مکری نیز به این موضوع اشاره شد که وقتی موفقیتی کسب میکنید، خیلی به هوشتان نبالید، و تأثیر خیلی وسیع محیط، شانس، تصادف و دیگر عوامل مؤثر را نظر داشته باشید.
دیدگاهتان را بنویسید