- از جمله آثار پویانمایی روسیه، می توان به آثار دیسلاو استارویچ با تکنیک استاپ موشن اشاره کرد.او یک زیست شناس بود و آثاری پیرامون زندگی حشرات تولید کرد که بسیار مورد توجه قرار گرفت.
- بعد از انقلاب اکتبر روسیه در سال 1917 م تولید پویانمایی در روسیه افول کرد پس از سه سال رکود، رونق به پویانمایی روسیه بازگشت، تولیدات تحت تاثیر تفکر واقع گرایی اجتماعی شکل گرفتند.هنرمندان این دوره ی روسیه با پرداختن به پیشینه فرهنگی خود، آثاری خلق کردند که در آن موضوعات اجتماعی و متون کلاسیک پرداخته می شد.یکی از آثاری که در این دوره تولید شد پویانمایی بلند گالیور بود که از ترکیب فیلم زنده و عروسک ساخته شده بود.این فیلم دارای حرکات ظریف و پیچیده دقیق در میمیک چهره بود.
- سال 1934 م در جشنواره مسکو، برخی از آثار دیزنی نمایش داده شد که پویانمایی روسیه تخت تاثیر حرکات نرم و روان این آثار قرار گرفت و به تکنیک سِل انیمیشن گرایش پیدا کرد.به این ترتیب، تنوع تکنیک و کاربرد خلاقانه آن ها کمرنگ شد.
- با تاسیس مرکز سایوز مولت فیلم (Soyuzmultfilm) که مهم ترین مرکز تولید پویانمایی روسیه است، تولید پویانمایی در چهارچوب زیبایی شناسی واقع گرایی اجتماعی و تکنیک سِل انیمیشن توسط این مرکز ادامه پیدا کرد.
- در دهه 50 میلادی حرکت تازه ای در پویانمایی روسیه شکل گرفت، هنرمندان روسی که درس هایی از شیوه کار دیزنی گرفته بودند به تکنیک های عروسکی و کات اوت رجوع کردند و با شجاعت فکری در انتخاب موضوع، جان تازه ای در پویانمایی روسیه دمیدند.از جمله هنرمندان این دوره می توان به فئودور خیتروک یکی از خلاق ترین متحرک سازهای روسیه اشاره کرد که در فیلم هایش به حس همدردی با انسان ها و رنج آن ها می پردازد.
- دیگر هنرمندان مطرح روسیه یوری نورشتاین است.نورشتاین که اغلب از شیوه کات اوت استفاده می کند در آثارش به فرهنگ روسیه با نگاهی عمیق می پردازد و واقعیت های سیاسی و اجتماعب آن را به طرزی شاعرانه در قالب تصاویری رویایی ارائه می کند.
- به عقیده برخی منتقدان، شاهکار نورشتاین پویانمایی افسانه افسانه ها، یکی از بهترین آثار پویانمایی جهان است که مجموعه ای از احساسات و حوادث را بازگو می کند.از هنرمندان خلاق و صاحب سبک این دوره می توان به الکساندر پتروف اشاره کرد که آثار به یادماندنی را با تکنیک نقاشی روی شیشه خلق کرده است.
دیدگاهتان را بنویسید