میخواهم با کمترین تلاش به نتیجهای عالی برسم، کنکور برایم به یک باور تبدیل نشده است و برای رسیدن به هدفم پشتکار ندارم…
مسئلهٔ این است که تلاش و پشتکار از کجا میآید؛
بخش عمدهای از آن بحث تلقین، ذهن، تنظیم هیجان (Emotion Regulation) و تنظیمخود است. به طور مثال اگر پیچهای یک ماشین محکم نباشند این میتواند به ماشین آسیب برساند؛ بنابراین شما در این بخش باید وضعیت خود را بررسی کنید.
کاملاً مسئله، مسئله تلقین و فرمانپذیری ذهن از شخص شماست.
تئوری انتخاب اینگونه تعریف میشود:
«تو انتخاب کردهای که خودفریبی کنی بنابراین چه کسی میتواند به تو کمک کند؟»
بحث دوم مسئله مهم انگیزش است و زمانی که شما از تلقین میگذرید و مشکل اصلی شما تلقین نیست، در این صورت اگر وارد کاری بشوید دچار فرسودگی خواهید شد.
در روانشناسی موضوعی به نام “خود محدودی” وجود دارد:
من خودم را به وسیله یک عامل بیرونی محدود میکنم تا بتوانم از یکسری چیزها گذر کنم و این موضوع هیچ تفاوتی با سرکوب (Suppression) ندارد، هر دو اینها واکنشهای روانی اشتباه هستند و گاهی میتوانند جایگزین باشند چون چارهای نیست؛ اما مکانیسم درست همان بازتعبیر، تعبیر درست از مسئلهای داشتن است.
تعریف علمی انگیزش: چیزی که تو را به حرکت وادار میکند.
اما این انگیزه چگونه ایجاد میشود؟!
با انتخاب واقعبینانه، هدفی معین، مشخص، زمانبندیشده و معطوف به یک مسیر دقیق که قرار است به جایی برسد میتوانید انگیزه ایجاد کنید و اگر واقعا علاقهای به چیزی نداشته باشید هیچ انگیزهای هم ایجاد نمیشود.
”همه” انسانها به پول نیاز دارند حتی شخصی که بسیار ثروتمند است.
منتهی این موضوع که، اگر من حرکت نکنم در آینده چه اتفاقاتی پیش روی من خواهد بود؟! برای همه قابل درک نیست و تفاوت میان انسانها در اینجاست که معلوم میشود.
مسئله این است:
شخصی درک میکند که اگر الان حرکت نکند در آینده ممکن است بسیاری از اتفاقهای بد برایش رخ دهد.
برای مثال: کسی که کاملا درک میکند اگر در طی سال برای آخر ترم درس نخواند؛ در آخر ترم حجم عظیمی از درسها را بر عهده دارد و احتمالا به خیلی از مباحث نخواهد رسید و مردود خواهد شد؛ بنابراین این افراد سریعا حرکت میکنند و اما، شخصی که این را درک نمیکند هر چقدر هم با ایشان در این موارد صحبت کنید فایدهای نخواهد داشت و آخر ترم با مشکل مواجه میشود.
لذا شما باید این نیاز را بررسی کنید:
«من از چه راهی میخواهم به موفقیت برسم؟!»
اگر توانستید با بررسی و مشورت، رشته، کار و یا هدفی را انتخاب میکنید و اما ممکن است آینده متوجه شوید که اشتباه کردهاید و این اصلا مشکلی ندارد چون در آن زمان بر اساس اطلاعات همان دوره خود تصمیم گرفتید.
دیدگاهتان را بنویسید