“روش مطالعه”
شیمی از آن دست دروسی است که هم حفظیات و مفاهیم و هم مسائل در آن دارای اهمیت می باشد.
سوالات درس شیمی به سه دسته ی اصلی تقسیم می شوند : حفظیات ، مفاهیم و مسائل که در ادامه به ویژگی ها و روش مطالعه ی هر بخش و ویژگی منابع مختلف اشاره خواهیم کرد.
✔️حفظیات:
شامل واکنش های شیمیایی، فرمول ها و ساختار ها، نماد و کاربرد مواد شیمیایی و به طور کلی حفظیات متن کتاب درسی می شود.
برای پاسخ دادن به سوالات حفظی شیمی می بایست روی تک تک عبارات و بخش های متن کتاب مسلط باشید زیرا اغلب سوالات حفظی شیمی چند عبارتی هستند و دانستن تمامی موارد حفظی کتاب ، لازمه ی پاسخگویی به این دست سوالات است.
برای این بخش توصیه می شود ابتدا متن کتاب درسی به دقت مطالعه شود و سپس به سراغ تست ها بروید تا مطالب آموخته شده ، تثبیت شوند و نکاتی که احیانا موقع مطالعه از قلم افتاده است ، مجددا یادآوری شوند.
برای اینکه بتوانید سوالات مربوط به حفظیات شیمی را در آزمون ها پاسخ دهید ، بهتر است روزهای نزدیک به آزمون این مطالب و نکاتی که از تست ها بیرون کشیده اید را مرور کنید.
✔️مفاهیم :
شامل مفاهیم متن کتاب ، ارتباطات آن ها با هم ، فعالیت های استنباطی و موارد مفهومی مربوط به جداول و نمودار ها می شود .
قواعد پایه ای را یاد بگیرید و سعی کنید برای این بخش ذهن خلاقی داشته باشید که هنگام مطالعه ی مفاهیم کتاب ، بتوانید مطالب را به هم ارتباط دهید ؛ این کار به روند پاسخگویی و تجزیه تحلیل تست ها به شما کمک زیادی خواهد کرد . برای خودتان پرسش خلق کنید و با الگو برداری از نکات و تست هایی که کار می کنید، برای خودتان سوال طرح کنید و اینگونه ذهن خود را برای فهم بهتر به چالش بکشید.
تست زنی زیاد و متنوع و بررسی دقیق پاسخنامه نیز در پاسخ گویی سریع تست های این بخش، کمک کننده خواهد بود.
✔️مسائل:
شامل انواع تیپ های تستی مسائل استوکیومتری ، ترموشیمی، اسید و باز، الکتروشیمی و…..
برای پیدا کردن مهارت در حل مسائل شیمی ، لازم است تا به صورت مکرر مسائل شیمی کار شوند.
خلاقیت شما در پاسخ دادن به مسائل شیمی، پیدا کردن راه های میانبر ، به خاطر سپردن فرمول های پیش ساخته ، کشف راه های سریع و افزایش مهارت محاسبات ، می تواند به پیشرفت شما در مسائل شیمی بسیار کمک کند.
سعی کنید به صورت روزانه به این بخش بپردازید و هر بار با سرعتی بیشتر از دفعه ی قبلی مسائل را پاسخ دهید.
دنبال راه حل ها و روش های میانبر بگردید و سعی کنید مسائل مختلف را همیشه به یک روش پاسخ ندهید. اینگونه باعث می شود از پس حل کردن هر گونه سوالی بر بیایید و بتوانید در لحظه بهترین روش پاسخگویی را پیدا کنید.
سرعت و دقت زیاد در پاسخگویی به مسائل شیمی، مستلزم تمرین زیاد و ذهن خلاق می باشد.
📚شیمی خیلی سبز:
“ویژگی ها”
۱.درسنامه های نسبتا روان و باکس بندی شده و خود آموز و البته نسبتا حجیم ۲. تست های معقول مناسب هر سطح دانش آموز ۳. دارای تست های ترکیبی آخر فصل(مناسب برای سطوح بالاتر به صورت تکمیلی)۴. پاسخنامه ی تشریحی کامل و مطابق با درسنامه
📚شیمی میکرو گاج:
“ویژگی ها “
۱. شامل تست های مفهومی و عمقی ۲. در کتاب جامع پایه، جلد درسنامه مجزا از سوالات و پاسخ تشریحی می باشد ۳. درسنامه های طبقه بندی شده ۴.شامل مسائل نسبتا دشوار و چالشی ۵. مناسب برای سطوح متوسط رو به بالا جهت استفاده به عنوان منبع تکمیلی برای تست بیشتر
📚 آبی قلمچی:
“ویژگی ها”
۱. سوالات نسبتا روان و ساده و منطبق بر متن کتاب درسی ۲. درسنامه ی این کتاب برای یادگیری صفر تا صد مطالب کافی نیست
📚موج آزمون شیمی(مناسب برای کوییز ها و دوران جمع بندی):
“ویژگی ها”
۱. شامل آزمون هایی مطابق با صفحات کتاب درسی و همچنین آزمون های جامع تک فصل و جمع بندی چند فصل و تک پایه
۲. دارای سوالات چالشی و ایده دار مناسب برای سطح بالا ۳. درسنامه های طبقه بندی شده و نسبتا خلاصه ۴. آزمون های سطح بندی شده برای جمع بندی