برنامه ریزی و مدیریت زمان کافی
در مورد موضوع خواب و ساعت خواب قبلا بارها اشاره کرده ایم و زیان های کم خوابی را در قالب یک پژوهش علمی عرض کردیم.
بعضی ممکن است انتقاد کنند که چرا الان می گوییم ۶-۷ ساعت باید خوابید و خواب نیمروزی در حد ۲۰ الی ۳۰ دقیقه هم داشته باشیم، ولی بعد از عید به دانش آموزان گفته ایم تا ۵ ساعت هم می توانند خواب را کم کنند؟
در یک بازه زمانی کوتاه مدت، می توان این کار را انجام داد هرچند که ضرر و خستگی دارد اما هیجان رسیدن به موفقیت می توان تا حدی تاثیرات آن را کم کند.
➖برای مثال فردی به یک سفر ورزشی می رود و مجبور به کم کردن خواب شده است اما انقدر انرژی و اشتیاق دارد که حداقل خستگی، چندان به چشم نمی آید و به خاطر هیجان مسابقه درد را متوجه نمی شود.
بعد از عید هم «در یک بازه ی زمانی یک الی دو ماهه» میتوان این کار را انجام داد که البته برخی نمی توانند و اشکالی هم ندارد اما در بلند مدت،کم خوابی کشیدن قطعا ضرر می زند و می تواند باعث کاهش عمر شود و در تحقیقات هم ثابت شده است که حتی احتمال سکته و سایر بیماری ها را بالا می برد.
زمانی که صبح به مدرسه می روید، خواب آلود باشید بهتر است یا اینکه خواب خوب داشته باشید و سرحال ، با تمرکز بالا و حافظه ی قوی سر جلسه ی درس نشسته باشید تا بتوانید از مطالب به خوبی استفاده کنید؟
در مواردی باید صرفا کیفیت کار را مد نظر قرار دهیم تا کمیت ها.
هرچند هر دوی آنها اهمیت دارند اما گاهی لازم است که به« کیفیت» اهمیت ویژه ای دهیم.
بحث دیگر این است که من نمی پذیرم که کسی بگوید من دانش آموز مدرسه برتر هستم و باید از خوابم کم کنم تا به تکالیف معلمین برسم.
این درست نیست،حقیقت این است که مدیریت زمان خیلی مهم است یعنی شما باید سعی کنید قبل از اینکه در هر موقعیتی از خواب تان کم کنید ، باید اول بررسی کنید که:
آیا مدیریت زمان شما در سایر ابعاد زندگی درست است؟
آیا نمی توانید چند دقیقه زودتر به خانه برسید؟
آیا نمی توانید چت کردن با دوستان را کمتر کنید؟
آیا نمی توانید پست گذاشتن در اینستاگرام را کمتر کنید؟
آیا نمی توانید چرخش در فضای مجازی را قطع کنید؟
آیا نمی توانید یک سری کارهای دیگر که بی اهمیت هستند را به جای خواب که خیلی مهم است حذف کنید؟
شاید روش شما اینجا اشتباه است یعنی می توان تعدادی از تستها را مضربی زد و یا روش سریعتری در حل تستها به کار گرفت.
نه تنها من بلکه خیلی از مشاورین دیگر هم می گویند که به جز مدرسه، برای رتبه برتر شدن نیاز به برنامه منظم و مجزای کنکوری است.
مدرسه نقش مهمی دارد و بعضی دانش آموزان با برنامه مدرسه و مشاور مدرسه هم موفق می شوند اما مثال نقض آن هم وجود دارد.
ولی گاهی شما می گویید که من تمام این اصول را رعایت می کنم اما باز هم زمان کم می آورم که اینجا دیگر تکالیف داده شده بسیار آرمانی هستند و شما فقط باید سعی کنید در حد توان آنها را انجام دهید
وقتی مدیریت زمان و روش ایراد ندارد، برای انجام تکالیف قرار نیست به خودتان آسیب بزنید.
دیدگاهتان را بنویسید