مهمترین قسمت هر آزمون تستی؛ وارد کردن گزینههای مورد نظر شما به صورت کامل و دقیق در پاسخنامه است. در واقع اگر در این مورد دقت کافی نداشته باشید، تلاشهای شما برای درس خواندن و آن زمانی که برای آن صرف کردهاید از دست خواهد رفت. حتی در برخی اوقات میتواند باعث به هم خوردن زمانبندی آزمون شما شود. و حتی ممکن فرصت کافی برای پاسخگویی برای بقیه سوالات را نداشته باشید. پس نیاز است که کاملا دقیق و اصولی با این موضوع برخورد کنید. در سایت مشاوره کنکور دکتر امیر میرهلی به شما عزیزان خواهیم گفت که چگونه جوابهای مورد نظر خود را در پاسخبرگ وارد کنید. البته این کار بستگی به فرد دارد و طریقهی وارد نمودن هر یک از داوطلبان ممکن است با هم متفاوت باشد. با ما همراه باشید.
تستها را چگونه در پاسخنامه وارد کنم؟
برای پاسخ به این سوال نمی توان یک مسئله مطلق را در نظر گرفت و به همه دانش آموزان یک پاسخ داد. اما میتوان گفت که اکثریت دانش آموزان جوابهای خود را به صورت تک به تک در پاسخبرگ وارد می کنند. و نحوه پسندیده و درست نیز همین تک به تک وارد کردن است. چرا؟ به دو علت زیر:
- بحث اول، بالا تر رفتن دقت دانش آموز است.
- بحث دوم، این است که دانش آموز برای وارد کردن تستها به شیوه درس به درس، باید دو شیوه زمانبندی داشته باشد. یک زمانبندی را برای جواب دادن به سوالات، و زمانبندی دیگری را برای وارد کردن جواب سوالات در نظر بگیرد. در واقع بدی این روش این است که ممکن است زمان کم آورده و زمانبندی به صورت کلی به هم بریزد. و دانش آموز درگیر استرس شود. اما زمانی که تستها را به صورت تک به تک وارد کنید. دیگر نیازی به در نظر گرفتن زمان جداگانهای برای وارد کردن جواب سوالات نیست. بنابراین میتوان با ذهن آزاد و رها بر روی یک شیوه زمانبندی جلو رفت.
وارد کردن تک به تک گزینهها
بهتر است پاسخها به صورت تک به تک وارد پاسخنامه شود. البته در این رابطه نمیتوان گفت که همه مطلقا همین کار را انجام دهند. تصمیم با شما است که بعد از تمرین آزمونهای متوالی در خانه، بهترین روش را انتخاب کنید و به کار ببندید.
اما بر اساس نظر سنجیهای صورت گرفته بالای 80 درصد از این روش استفاده می کنند. و پاسخ تست ها را یک به یک وارد پاسخنامه می کنند. و بنده -دکتر امیر میرهلی- هم سر جلسه کنکور های مختلف تمام پاسخ ها را به صورت یک به یک وارد پاسخنامه کردم و همواره در این امر هم از نظر دقت و هم از نظر سرعت و هم از نظر مدیریت زمان موفق بودهام همچنین باور هم دارم این روش باعث افزایش دقت می شود. حقیقتا هم بنده و هم دانش آموزان از این روش اطمینان لازم را داریم، در واقع آن را امتحان کرده و از آن نتیجه گرفتهایم.
شماره سوال را مدام با خود تکرار کنید
تکرار مداوم شماره سوال و جواب آن تا وارد کردن در پاسخنامه، مانع از بروز اشتباهات عمودی و افقی خواهد شد. بارهای پیش آمده است که داوطلبی به درستی سوالی را جواب میدهد. اما هنگام وارد کردن جواب خود به پاسخبرگ سهل انگاری یا اشتباه میکند و این باعث میشود که کلا آن سوال را از دست بدهد. از جمله این بی دقتیها همان اشتباهات عمودی و افقی در وارد کردن جواب تستها به پاسخبرگ باشد. پس در این مورد دقت کافی را داشته باشید.
زمان گیری وارد کردن تستها به پاسخبرگ
موضوع دیگر این است که شما هنگامی که میخواهید پاسخ تستها را درس به درس یا 10 تا 10 تا وارد کنید؛ عملا دو نوع زمانگیری باید انجام بدهید یک نوع زمانگیری حل تست و نوع دیگر زمانگیری برای وارد کردن پاسخها در پاسخنامه آزمون خود. اما زمانی که به صورت یک به یک جوابها را وارد میکنید دیگر نیاز نیست زمانی برای وارد کردن تست در ذهنتان داشته باشید. بنابراین ذهنتان از این مسئله رها میشود و با یک زمان پیش میرود.
به طور مثال: اگر تستی یک دقیقه زمان دارد. 10 ثانیه صرف خواندن صورت سوال، 5 ثانیه برای وارد کردن جواب در پاسخنامه و باقی زمان هم صرف حل کردن تست میشود. ولی اگر از روش اول استفاده کنید یک زمان را نیز باید برای وارد کردن پاسخها در پاسخنامه به صورت مجزا در نظر بگیرید. با این حال حتی ممکن است با کمبود زمان مواجه شوید. و یا حتی دائم استرس اینکه ممکن است با کمبود زمان وارد کردن پاسخها در پاسخنامه مواجه شوید؛ همراه شما است. یا این کار ممکن است منجر به رها کردن درس و اختلال در زمان بندی شود.
تندخوانی صورت سوال اهمیت زیادی دارد!
در رابطه با وارد کردن جواب به پاسخبرگ؛ عوامل مهم دیگری نیز وجود دارد. از جمله تندخوانی صورت سوال برای حل سریع آن سوال. این مورد فرد به فرد تفاوت دارد زیرا ممکن یک نفر به قولی دست او سریعتر و تندتر باشد در نتیجه سریعتر هم میتواند جواب را وارد کند. یا فردی ممکن است تندخوانی بلد باشد و سریعتر میخواند. اما چیزی که وجود دارد این است که این عوامل خیلی مهم است و ما هر چقدر هم تمرین کنیم که جوابها را سریعتر در پاسخبرگ وارد کنیم در کنکور خیلی برایمان در مفید و به سود ما است.
آیا تست زمان دار برای سریعتر شدن بزنم؟
برای اینکه دستتان سریعتر شود و به نوعی بتوانید تندتر تستها را وارد کنید؛ دلیلی نیست که حتما تست زمان دار بزنید.(البته بستگی به بازه زمانی مطالعه شما دارد. که برای دوران پس از عید توصیه میشود که این کار انجام شود.) در واقع و به طور کلی این را نمیتوانیم بگوییم که تست زمان دار زدن اصلا تاثیری ندارد! موضوع مهم و قابل بحث این است که شما بتوانید از الان تندخوانی صورت سوال، تندخوانی پیدا کردن سریع جواب و همچنین تندخوانی وارد کردن آن به پاسخبرگ را رعایت کنید.
در وارد کردن تستها به پاسخبرگ سریع نیستم، چه کنم؟
- یک نفر ممکن است بگوید که اصلا برای پیدا کردن جواب زمان زیادی صرف میکنم. اما در مرحلهی آموزشی هستم و دارم یاد میگیرم. در این صورت اشکالی ندارد حداقل سعی کنید که صورت سوال را تند بخوانید و همچنین وارد کردن جوابها هم سریع و تند باشد اما حالا از طرف دیگر پیدا کردن جواب توسط شما کمی طول بکشد زیاد مانعی ندارد. به این نکته توجه کنید که باید حتما دو فاکتوری که ذکر شده است یعنی خواندن سوال و وارد کردن جواب را سعی کنید یک مقدار سریعتر انجام دهید.
- در واقع به نوعی صورت سوال که مطلبی ندارد که ما بخواهیم یاد بگیریم. همچنین وارد کردن به پاسخبرگ هم چیز خاصی را نمیطلبد. مهم این است که فن وارد کردن جوابها به گونهای باشد که سریعتر باشد. حتی یک ثانیه هم بتوانید سریعتر این را انجام دهید، میتواند برایتان خیلی ارزنده و دستاورد بزرگی برای شما در کنکور باشد.
تجربههای رتبههای برتر
طبق تجربههای رتبه برترهای سالهای گذشته، ممکن است آنها نیز در تایم بازگشت و وارد کردن جوابها دچار شک شده باشند. و پاسخ درست به نادرست تغییر یابد. که بارها هم در این مورد صحبت شده است که پاسخی که اول میدهید به احتمال 80 تا 90 درصد درست است. پس به آن اعتماد کنید. و جواب را تغییر ندهید. در هر صورت این روشها را باید تمرین و تکرار کنید. در فرصت فوق العادهای که پیش رو دارید بهترین روش را انتخاب کنید. و در نهایت آن را به کار بگیرید حتی در آزمونهایی که در منزل کار میکنید جوابها را در پاسخنامه وارد کرده که سر جلسه آزمون با مشکل مواجه نشوید.
- پرسش یکی از دانش آموزان: آیا لازم است که تست زمان دار در پاسخبرگ چهار گزنیهای بزنیم که زمان وارد کردن پاسخها نیز برایمان محاسبه شود؟ یعنی وارد و پر کردن گزینهای اینقدر وقت گیر است که باید این کار را انجام دهیم؟
- جواب دکتر میرهلی را در وویس زیر بشنوید:
صحبت پایانی …
اگر به طور کلی و خلاصه بخواهیم یک جمع بندی از موضوع داشته باشیم؛ بهتر است و حتی پیشنهاد میشود که سوالات آزمون را به ترتیب دفترچه پاسخ دهید. هنگام وارد نمودن جوابها به پاسخنامه حتما شماره سوال را با خود چک کنید. و برای پر نمودن گزینهها از مداد نرم استفاده کنید.
البته این مطالبی که ذکر کردیم کاملا بستگی به هر فرد دارد که ترتیب دفترچه را برای خود شخصی سازی نماید. ولی ما در اینجا کاری که اکثر رتبه برترها انجام دادهاند و از آن نتیجه گرفتهاند و همچنین بر اساس نظر آقای دکتر امیر میرهلی به بررسی این موضوع پرداختیم. هرگز فراموش نکنید که وقتی در خانه آزمون میدهید، تستها را در پاسخبرگ وارد کنید تا تمرین مناسبی را در این راستا داشته باشید. همچنین شما مخاطبان عزیز می توانید با مراجعه به بلاگ آکادمی کنکوری دکتر امیر میرهلی، لیستی از مقالات بسیار کاربردی دیگر را نیز مطالعه کنید.